Мастер клас “Фотографи” – Огняново

01 Mar 2016 duks In Дукс Фото

фотография-дукс (1)

Едно запомнящо преживяване!

Село Огняново, това прекрасно, китно селце намиращо се между величествените Пирин и Родопи на 280км от Стара Загора. Пътят беше изключително добре поддържан, единственото “неудобство” – божествените пейзажи виещи се със завоите от ляво и от дясно. Определено доста разсейващо за шофьора! Накъдето и да погледнеш пред теб се отриват приказни борови гори, раззеленени поляни с новопоявили се горски цветчета, стада с домашни животинки, заснежени планински върхове… Минавайки по този път още веднъж усещаш чувството на Благодарност за това, че си Българин.
Така де, още от самото начало бяхме изключително въодушевени и впечатлени… та не се промени емоцията и следващите 4 дена 🙂

Пристигайки в село Огнянво, не беше трудно да открием нашия хотел Therma Vitae /httpwww.thermavitae.bg/ – още едно чудно и уютно място в допълнение към цялостния пейзаж.
Преди стартиране и откриване на семинара, имахме достатъчно време да се настаним, починем и видим с колеги и приятели. Тези събирания дават на всеки една невероятна възможност, да обсъдиш, поговориш, споделиш опит, затруднения, да се запознаеш с хора, на които се възхищаваш, следователно и шанс, на хора които се възхищават на теб.
Откриването започна с представяне на всички лектори на събитието от главния виновник Павел Хаджиев /www.safetstudio.com/.
След което думата взе Темелко Темелков /www.temelkotemelkov.com /и не я остави следващите два дена. Изключтелно интересна и впечатляваща натура, изпълнена с голяма доза магнетизъм. Предвидените два дена с него минаха, без майтап, за секунди! Интереса и любопитството към това, което искаше да ни каже беше огромен от цялата аудитория. Представи своята работа и виждания върху фотографията и живота в нея, представи ни Великите фотографи за “онова време”, даде ни нови идеи за размисли, сподели техники и куп още полезни и интересни неща.
А вечерите – толкова ти е приятно, че чак се дразниш колко бързо минава времето. Задушевни и не чак до там тихи разговори на по чаша вино, за нашата обща страст – просто невероятно!
Запознахме се с един невероятен Човек и Фотограф – Благовеста Филипова /www.blagovestafilipova.com/ – наша сродна душа!
И така четири дена се отдадохме на полезно удоволствие 🙂
След Темелко Темелков, думата взе Жоро Колев /www.konas.bg/ дългогодишен наш приятел и колега, неземен талант. Разчупи още повече обстановката, точно в негов стил, като ни измъкна от хотела и разходи до един новоизлюпил се комплекс в близост до нашия. Там той ни сблъска с осветление от доста висок клас, начин на работа и лично отношение спрямо клиента. Спретна набързо едно показно, как се снимат чужди булки.. :)) Междувременно всеки, който пожелае имаше възможност да изпробва осветлението предоставено от Profoto /www.profoto-bg.com/.
Други наши лектори бяха младото талантливо семейство Дакови /www.danieldakov.com/, заедно с най-малкия член на тяхното семейство. Той – талантлив фотограф, а тя художника в постобработката.
В последния ден се включи и метора на събирието Влади Балевски /www.vladibalevski.com/. При него нещата се случиха доста гъвкаво, диалог, обмяна на опит, даде възможността всеки да сподели нещата от собствения си опит и разбиране, с цел взаимно олесняване на работата ни. Сподели както неговите впечатления относно работата му, така и впечатления относно прогреса на тези събития – не кой колко пречи на колегата си, а как да комуникираме с цел взаимопомощ, сътрудничеството и колегиалност.
Междувременно разполагахме и с почивки и свободно време, през което имахме възможност да се възползваме от релаксиращите условия и екстри предоставени от хотела.
Много е трудно, когато професията ти и страстта ти са едно и също нещо. Малко хора могат да го разберат това, но на нас лично ни се случва доста честно и извън “работно време” да говорим за работа. Това обикновено не прави много добро впечатление, за хората които не ни разбират, не всеки иска да знае, не на всеки му е интересно да знае нашите “терзания” и дерзания. Именно поради тази причина тези събития са изключително полезни и разпускащи за нас. Можем да си говорим на воля кооооолкото си искаме, именно поради причината, че споделяме общи интереси. От друга страна нонстоп обсъждането на тези теми, не позволява на съзнанието да се освободи от тази тематика. Впрягайки целият си мозък да расъждава откриваш много нови полезни неща, започваш да мислиш по въпроси, по които досега не си, откриваш нови гледни точки, разширяваш кръгозора си. Тези семинари дават един безплатен опит, сблъсквайки се с грешките на другите, без да губиш нищо, извличаш своята поука и шанса да предотвратиш грешката става много по-голям.
Последния ден решихме да спретнем една малка разходка. Недопустимо беше да не разгледаме чудните околности на мястото. С част от колегите се пуснахме да погостуваме и да разгледаме работното място и нашите организатори от Сафет студио в Гоце Делчев – Градът 🙂 След което ни заведоха на едно невероятно райско местенце само на няколко километра от града, от което се вижда абсолютно цялата околност, безумна красота!
Иии така, не ни се прибираше изобщо обратно към Стара Загора, нооо работа ни чакаше, а и вдъхновението започна да напира… :))
Нека има повече такива събития и все повече талантливи хора, които да ги посещават!

Остави коментар!

Трябва да влезете като потребиел, за да публикувате коментар.